De ce nu vor mai beneficia timişorenii de programe afterschool?

Fosta mea colegă de breaslă Andreea Lukic, actuala soţie a prefectului PSD Eugen Dogariu, a avut un rol decisiv în adoptarea de catre Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a deciziei de a interzice desfăşurarea programelor afterschool in incinta şcolilor din oraş. Cum? Păi onorabila doamnă prefect este prietenă la cataramă cu inspectoarea generală Aura Danielescu, cumnata altui pesedist celebru, Sorin Grindeanu. Doamna soţie de prefect are un copil care învaţă la Liceul Pedagogic din Timişoara, cunoscut pentru dimensiunea şi calitatea serviciilor afterschool oferite legal celor doritori. Un conflict iscat între prefectureasă şi învăţătoarea propriului copil a oferit acesteia prilejul intervenţiei pe lângă generăleasa Danielescu, cea din urmă având ea însăşi un dinte împotriva dascălilor care îşi rotunjesc veniturile legal, prin prestarea activităţii de afterschool. Pe PFA, plătind impozite Statului şi chirii şcolilor!

Danieleasca, un dascăl ratat cu multe frustrări şi complexe survenite pe fondul mai multor situaţii din trecut (dacă pereţii cancelariei Şcolii din Maşloc ar putea vorbi, doamna aceasta ar fi cel mult femeie de serviciu!), a prins din zbor ideea, plătind cu vârf şi îndesat învăţătorilor adevăraţi dorinţa lor de a trăi decent muncind şi nu furând precum pesediştii domniei-sale. Doar că interzicerea programelor de afterschool a dus la o radicalizare a poziţiei părinţilor elevilor, aceştia neînţelegând care este interesul inspectoarei Danielescu în această cauză. Acum îl puteţi înţelege, dragi părinţi, atunci când două ţaţe îşi pun în cap o prostie, atunci când ele beneficiază de sprijinul necondiţionat a doi molâi politici, soţ şi cumnat,  incapabili la rândul lor din mai toate punctele de vedere, totul se poate duce pe apa Sâmbetei.

Că Danieleasca este perversă şi duplicitară ne-o dovedeşte şi campania ei împotriva contribuţiilor băneşti ale părinţilor pentru fondurile şcolare. De suprafaţă ea afirmă ca interzice primirea donaţiilor (o porcărie imensă în condiţiile în care sistemul este subfinanţat!) , în realitate ea punând presiune pe directorii şcolari în vederea colectarii unor sume cât mai consistente din partea părinţilor.

Cam asta este situaţia care apare atunci când ţaţismul şi coteriile politice decid în învăţământul timişean. Este o ruşine pentru Timiş (chiar şi pentru PSD local, în frunte cu Dogariu Eugen şi Grindeanu Sorin) ca un domeniu atât de important precum Educaţia să intre pe mâinile unei habarniste şi a unei jurnaliste uzate. Sînteţi varză!

Nota: Ai o informatie despre vreunul dintre actorii din politica banateana,de la orase si sate? Stii ceva ce ar trebui sa stie si altii despre primarul, consilierii locali, consilierii judeteni, deputatii sau senatorii din aceasta zona? Da de veste aici: guerillapopulara@gmail.com. Iti promitem ca noi vom face o stire din materialul tau.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cimișoara noastră și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s